Belföld

Drogot találtak a rendőrgyilkos kocsijában

Kábítószerrel való visszaélés, lopások, garázdaság – többek között ezek vannak a bűnlajstromán P. Zoltánnak, aki múlt hét pénteken halálra gázolta Radovic Dusán zászlóst - írja a Blikk.

P. Zoltán a napokban kapta meg behívóját lopás miatt a börtönbe, és május 20-án lebukott, miután drogot találtak nála és a szervezetében – írja a lap. Akkor össze is verekedett valakivel, így garázdaság miatt is nyomoznak a kábítószerrel való visszaélés mellett. Mindezeken túl más eljárások hada folyik ellene, van, amelyikben már vádat is emelt az ügyészség.

“Április 28-án késő este a VIII. kerületi Baross téren fogták el a rendőrök P. Zoltánt, aki a nyomozás adatai szerint nem sokkal korábban egy terézvárosi kávézóból lopott el két mobiltelefont és egy pénztárcát. A férfit kisebb értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során tagadott. A nyomozást azóta a rendőrség befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal 2010. július 1-jén megküldték az ügyészségnek” – közölte a Blikkel a BRFK sajtóosztálya, ahol hozzátették: több kerületi kapitányságon folyik ellene büntetőeljárás.

Azt egyelőre csak a nyomozók és a szakértők tudják, hogy milyen droggal kapták el két hónappal ezelőtt. Azt viszont megerősítették a Blikknek, hogy P. Zoltán BMW-jében a menekülés után speedet találtak. Hogy ebből az anyagból vette-e be vezetés előtt (vagy közben), azt a vegyész szakértő fogja megmondani.

Az elkövető egyik ismerőse a lapnak azt mondta, a férfi Hódmezővásárhelyen született, évekkel ezelőtt költözött Budapestre, édesanyja meghalt, apjával nem tartja a kapcsolatot. Munkanélküli, főként kocsmákban múlatta az időt, játékgépezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik