Belföld

Belső vizsgálat indul a móri mészárlás ügyében

Hatala József országos rendőrfőkapitány elődje ígéretét a jogfolytonosság jegyében magára nézve is kötelezőnek elfogadva, kivizsgáltatja, miért siklott félre 2002 nyarán a nyolc emberéletet követelő móri bankrablás nyomozása - írja a Népszabadság.

Az ORFK élén történt változás ellenére, a 2002. május 9-én Móron nyolc emberéletet követelő rablógyilkosság ügyében folyó perek jogerős befejezése után a rendőrség lefolytatja azt a belső vizsgálatot, amelytől arra a kérdésre várják a választ: milyen okok, körülmények, tévedések okozták, hogy a rendőrség először két, mint azóta bebizonyosodott, az adott ügyben ártatlan embert, Kaiser Edét és Hajdú Lászlót gyanúsította meg a bűncselekmény elkövetésével.

Korábban Bencze József országos rendőrfőkapitány ígérte meg, hogy a rendőrség tisztázni fogja, miért kapott gellert a móri nyomozás 2002-ben.

Hatala József, az új országos rendőrfőkapitány a Népszabadság kérdésére azt mondta: a jogfolytonosság jegyében magára nézve kötelezőnek tartja Bencze ígéretét, ezért a móri perek lezárása után belső vizsgálat lesz.

Korábban Kovács Tamás legfőbb ügyész is azt mondta a Népszabadságnak: kivizsgáltatja, mi történt. A Fővárosi Főügyészség egy illetékese szerint “rendszerhiba történt”: a korábban, más ügyekben egymás hibáit, tévedéseit nagy biztonsággal korrigáló hatóságok most egymás hibáira ráesősítettek – olvasható a napilapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik