Belföld

Harrach: nemzeti vágta az elmúlt 2 hónap

Hasznosnak és eredményesnek ítélte Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője az elmúlt két hónap parlamenti munkáját, ülésszakot értékelő interjújában.

“Igazi nemzeti vágta volt az elmúlt két hónap a magyar parlamentben” – fogalmazott Harrach, aki kiemelte: nem volt szükség száznapos türelmi időre, nagy ütemben és energiával végezték a munkát.

“Sikerült bebizonyítani, hogy üres kasszával is lehet olyan törvényeket hozni, amik jelentősen befolyásolják a polgárok életét és a nemzet egészének jövőjét. Vannak olyan dolgok, amiket pénz nélkül is el lehet és el is kell intézni” – mondta a kormánypárti politikus.

Kiemelkedő fontosságúnak nevezte az eddig elfogadott jogszabályok közül a kettős állampolgárságról és a nemzeti összetartozásról hozott törvényt, és kitért a rendészeti területen alkotott törvényekre is, a “három csapásra”, illetve szabálysértéssel kapcsolatos módosításokra. Megemlítette az oktatás területén hozott kisebb változtatásokat, és a fontos módosítások között beszélt a médiavilág szabályozásáról szóló törvénycsomagról.

“Az igazságosság szempontjait érvényesíti a bankadó, amelynek lényege, hogy nem a munkavállalók vállára kerül ismét a teher, hanem ott próbál bevételt realizálni, ahol a nyereségek nagyok” – vélekedett.

Harrach Péter azt is hozzátette, hogy bár a tempó az ellenzéket meglepte, de a kormánypárti képviselők erre fel voltak készülve, mint ahogy a pártszövetség támogatói is ezt várták. Emellett méltatta a KDNP munkáját is. “A képviselőcsoport összetétele szerencsés, minden
szakterületen képviseltetik magukat, minden bizottságban tudtak
képviselőket küldeni. A képviselők jó színvonalú munkát végeznek” –
értékelt a KDNP-s politikus.

Elmondta, hogy jól tudnak együttműködni a Fidesszel, ősszel pedig együttes, kihelyezett frakcióülésen tekintik át az elkövetkező időszak feladatokat. “Ez már a kormányzati előterjesztések ideje lesz. Elsősorban a gazdasági kérdésekre fog a kormányzat koncentrálni, a második gazdasági akcióterv részletei mellett a jövő évi költségvetés előkészítése határozza meg a munkát. A KDNP-nek az a szándéka, hogy azok – az elsősorban a társadalmi kérdéseket érintő – területek erősödjenek meg, amelyek képviseletét kiemelten fontosnak tartják. Emellett a munkavállalók és a kisemberek érdekeinek védelme, a közösségek megerősítése jelentős hangsúlyt kapnak majd a KDNP-s politikusok megszólalásaiban” – összegzett Harrach.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik