Belföld

Stadler: egy forint áfát sem kaptam vissza

Az akasztói üzletembert váratlanul érte az ellene benyújtott újabb vádirat, amely szerinte nem megalapozott.

Nem tartja megalapozottnak az ellene felhozott vádakat, és bírósági tárgyalások helyett inkább munkával töltené az idejét – ezt nyilatkozta Stadler József, miután a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádat emelt ellene egyebek mellett különös visszaesőként, folytatólagosan elkövetett adócsalás miatt.

Stadler Józsefet 2003-ban négy és fél év fogházbüntetésre ítélték különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás, adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt. A jelenleg Solton élő vállalkozó 2005-ben feltételesen szabadult. Ha az ellene most felhozott vádak beigazolódnak, ismét évekre rács mögé kerülhet.

Az Akasztón ismertté vált üzletember azt mondta: váratlanul érte az ellene benyújtott újabb vádirat, amely szerinte nem megalapozott. A cégénél talált hamis számlákkal kapcsolatban kijelentette: az ő vállalkozásával kapcsolatos dokumentációk rendben vannak, a maga részéről megtett és kifizetett mindent, amit a jogszabályok és előírások megkövetelnek.

Nem vagyok hatóság, nem nyomozhatok minden egyes papír után. Azért ne engem vonjanak felelősségre, ha a másoktól kapott bizonylatok között akad olyan, amelyikkel probléma van – magyarázta Stadler József, hozzátéve: nem vitatja, hogy előfordulhattak a partnercégeitől befogadott számlák között hibásak, de a vállalkozásához évente több ezer ilyen dokumentum fut be, ezért ez kivédhetetlen – vélekedett.

Egyetlen fillérrel sem károsítottam meg a költségvetést. Amióta szabadultam, egy forint áfát sem kaptam vissza. Ami pedig az ügyészség által említett adóhátralékaimat illeti: csak azért nem fizettem be a szóban forgó összegeket, mert azokkal én tudtommal nem tartozom – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik