Belföld

Orbán passzolta a forintkérdést

A miniszterelnök Matolcsy Györgyhöz irányította a hétfői pénzromlás iránt érdeklődő újságírókat.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez irányította a forint gyengülése, illetve a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU ügyében az újságírókat Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten a Fidesz-KDNP-frakcióülésére érkezőben.

Arra a kérdésre, hogy a forint romlása ellen tesznek-e valamit, Orbán Viktor úgy válaszolt, “Matolcsy miniszter úrhoz forduljanak, legyenek kedvesek; ebben az ügyben a kormány részéről ő az illetékes”.

Egy másik kérdésre, miszerint melyek lesznek a következő lépések, amelyek már biztosan tudhatók a hétvége fényében, a miniszterelnök ugyancsak azt mondta: Matolcsy György örömmel áll rendelkezésre.

Nagyot esett a forint árfolyama térségbeli devizák kíséretében a hét végén. Hétfőn reggel röviddel hét óra előtt az eurót 288,98 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi kereskedelemben az előző esti 286,82 forint után. Péntek délután még 282 forintnál, péntek reggel 280 forintnál, a hét közepén pedig 278 forintnál járt az árfolyam. A forint 6,80 százalékkal gyengébb év eleji árfolyamánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik