Belföld

Több sebből vérzik a Magyar Nemzeti Gárda

A szervezet több részre szakadhat, sok az elégedetlen gárdista, és megjelentek a hungarista csábítók is.

Darabjaira hullhat a tavaly betiltott Magyar Gárda a Hvg.hu szerint. Az internetes lap azt írja: az utódszervezetnek szánt Magyar Nemzet Gárda (MNG) nevű formáció alapszervezetének számító polgári körbe csak mintegy 800-an írták alá a belépési nyilatkozatot, pedig szebb napjaiban a gárda több mint 1500 fős tagságot fogott össze.

A Hvg.hu tudni véli azt is, hogy az MNG Erzsébet téri alakuló rendezvénye nem zajlott éppen problémamentesen: a Jobbik elnökével jó kapcsolatok ápoló főkapitány például menekülőre fogta a rendőrök megjelenésekor, ami nem növelte a megbecsülését, hiába tért később vissza.

Már vannak olyan kiugrott gárdisták is, akik új gárdát alapítottak: Borsodban például létrejött az Egységes Nemzeti Gárda egy „másként gondolkodó” parancsnok vezetésével. Volt olyan parancsnok, aki azért nem lépett be az MNG-be, mert nem volt tisztában az alapszabállyal.

A hírportál szerint a lemorzsolódó gárdistákra a hungarista mozgalmak is kivetették hálójukat, és a hírek szerint többen fel is vették velük a kapcsolatot.

AJÁNLOTT LINK:

Légiós vírus (hvg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik