Belföld

A bennfenteseknél hamarosan a “Zuschlag-kötet”

A Zuschlag-per ítéletének "első kiadása" hamarosan megérkezik az érintettekhez.

Hamarosan postázzák a Zuschlag-per ítéletét a vádlottaknak és a védőknek. Elkészült a szóban március 31-én már kihirdetett döntés 485 oldalas írásos változata a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon – írja a baon.hu.

Az ítélet kinyomtatásához nyomda kellett, mert 80 példányra volt szükség, azt megkapja minden vádlott, az összes ügyvéd, az ügyészség, a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla, és marad néhány példány a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon is – közölte a bíróság elnökhelyettese.

Zuschlag Jánost bűnösnek találták folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalásban és ezért őt 8,5 év börtönbüntetésre ítélték, 10 évre eltiltották a közügyektől, valamint vagyonelkobzást is alkalmaznának. A volt szocialista képviselő nem szabadulhat kedvezménnyel.

A döntés ellen Zuschlag fellebbezett, ezért várhatóan októberben vagy novemberben a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik az ügy. Zuschlag János jelenleg Kecskeméten, a Mátyási utcai börtönben készül a másodfokú tárgyalására.

Napirendje társaihoz hasonló. Naponta egy-egy órát sétálgathat a börtön udvarán, viszont dolgoznia nem kell, és a saját ruháját használhatja az előzetesben. Ügyvédet bármikor fogadhat, de látogatót csak a börtönszabályok szerint. Ez legfeljebb havi egy-két alkalom. Fegyőr jelenlétében beszélgethet, 30 percig. Csomagot havonta egyszer kaphat – 5 kilósat – levelet viszont bármennyit írhat és kaphat is a börtönben.

Bulvárlapok értesülései szerint a szocialista politikus cellatársa a két német férfi megölésével és a holtestek elégetésével vádolt 22 éves B. Árpád. Zuschlag a Balotaszálláson történt kettős emberölés vádlottjával jó viszonyban van, segíti a tárgyalásokra történő felkészülésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik