Belföld

Nem beszélnénk Zuschlag-ügyről, ha Zuschlag beszélne

Ezt állítja a másodrendű vádlott, aki szerint másoknak is melléjük kellett volna ülniük a vádlottak padjára.

Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő egy hármas találkozón, már a botrány kirobbanása után Bánáti János ügyvédet felhatalmazta, hogy járjon el a Zuschlag-ügyben, és próbáljon a Legfőbb Ügyészségen is tapogatózni – állítja Lados István másodrendű vádlott.

Zuschlag volt személyi titkára a Hír TV-nek azt mondta, az egyeztetésről Zuschlagtól értesült. A találkozón Gyurcsány nehezményezte, hogy a nyomozóknak az ő nevét is megemlítették. Lados úgy tudja, Zuschlag erre azt válaszolta: nem kellett volna, hogy a dolog idáig fajuljon.

Zuschlag arról is beszélt Ladosnak, hogy Bánáti a törvényes iratbetekintés előtt belenézhetett az iratokba és Zuschlagnak az ügyészekről is volt információja, a Kecskeméti Ügyészség helyettes vezetőjét „fideszes állatnak” titulálta, akivel nem lehet mit kezdeni.

Lados az interjúban iratok elrejtéséről és megsemmisítéséről is említést tett. Mint mondta, hallott arról, hogy egyszer egy vécében rejtettek el iratokat a rendőrök elől, máskor pedig autót gyújtottak fel, és arra fogták bizonyos dokumentumok eltűnését.

Ladost Zuschlag csempésztette ki Erdélybe, mert nem bízott benne. A volt személyi titkár szerint Zuschlag mindig csak annyit ismert be, amit már nem lehetett tagadni, ha többet mondott volna, akkor magas rangú politikusokkal bővült volna a vádlottak köre.

Korábban a másodrendű vádlott azt állította, hogy Zuschlag János a hallgatásáért 180 millió forintot kapott az MSZP-től. Ezt a párt határozottan cáfolta.

Ajánlott link:

Hármas találkozón egyeztetett Zuschlag, Gyurcsány és Bánáti (HírTv.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik