Belföld

Peren kívül egyezkednének a tűzijáték károsultjaival

A 2006-os vihar áldozatainak döntése szükséges ahhoz, hogy a bíróság eleget tegyen a minisztérium kérésének.

Peren kívül egyezkedne a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a 2006. augusztus 20-i, budapesti tűzijáték károsultjaival. A minisztérium emiatt a bíróságtól azt kérte, hogy szüneteltessék a károsultak által indított pert, melyben a minisztérium a negyedrendű alperes. A peren kívüli egyezségre a kártérítési igények kapcsán egyébként az országgyűlés határozata alapján van lehetősége a tárcának.

A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint a peres eljárás szüneteltetését azért kérte a minisztérium – mint negyedrendű alperes – mert az országgyűlés határozata szerint peren kívüli tárgyalásokra lenne lehetőségük a tárcát, illetve több más szervezetet beperlőkkel. A kártérítési igényeket a Magyar Államkincstáron keresztül fedeznék.

A bíróság értesíti az érintetteket és az ő nyilatkozataiktól függ, hogy szüneteltetik-e a pert, vagy folytatódik az eljárás.

A harminchárom károsult még 2007. február 22-én nyújtott be keresetet a bírósághoz, és abban a 2006. augusztus 20-i tűzijáték idején a tomboló viharban elszenvedett sérüléseik miatt akarnak kártérítést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik