Belföld

Ingyen lehet a tűzijáték augusztus 20-án

Egy szombathelyi cég vállalja a látványosság megszervezését.

Elképzelhető, hogy a központi költségvetésnek nem kerül majd egyetlen fillérjébe sem az augusztus 20-ai tűzijáték, mert egy szombathelyi cég vállalta, hogy ingyen megrendezi a hagyományos budapesti attrakciót.

Ez azt jelentené, hogy az eredetileg a célra fordítandó központi forrást teljes egészében az árvízkárosultak javára lehetne fordítani, ahogy azt a Facebook közösségi portálon már több mint 160 ezren is kezdeményezték.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Magyar Hírlapnak arról beszélt, hogy a kormány három variációban gondolkodik a központi tűzijátékkal kapcsolatban, a végleges döntést pedig napokon belül meghozzák: az első variáció szerint megtartanák a rendezvényt, de a korábbinál jóval alacsonyabb költségvetéssel, a második változat szerint egyáltalán nem lenne tűzijáték, annak árát az árvízkárosultaknak juttatnák el. A harmadik változat szerint egy rövidebb attrakció lenne, s az így megspórolt pénzt az árvíz sújtotta területek újraépítésére használnák fel.

A Vas Népe online pénteken pedig arról írt, hogy egy szombathelyi, pirotechnikával foglalkozó cég ingyen vállalta az augusztus 20-ai tűzijáték megrendezését. A Kopula 96 tulajdonosa, Farkas Mihály elmondta, hogy az árvízkárosultak javára felajánlják az augusztus 20-ai, ünnepi tűzijáték ingyenes lebonyolítását. Közölte, a felajánlásban benne vannak a felhasználandó pirotechnikai eszközök is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik