Belföld

Megnyitják a Rákospalotai határutat

Csütörtök délben megnyitják a Rákospalotai határutat - jelentette be Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén.

A városvezető az ülés napirendi vitájánál közölte, hogy az előző napi egyeztetésről készült emlékeztető értelmében 12 órakor az M0-áshoz kapcsolódó utat átadják, és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) az ideiglenes forgalomba helyezési határozatot kiadja.

Elmondta, hogy megállapodás született arról: az NKH a végleges tulajdonba adásig, de legkésőbb 2011. december 31-éig terjedően a XVI. kerületi önkormányzatot bízza meg az új út ideiglenes kezelési és üzemeltetési feladatainak ellátásával. Hozzátette: a fővárosi önkormányzat ezt követően tudja majd átvenni az utat.

A részben európai uniós forrásból megépített út három hónapja készült el, ám az érintett állami, fővárosi és kerületi szereplők hónapokig egymást hibáztatták amiatt, hogy azt nem tudták hivatalosan is átadni.

Ikvai-Szabó Imre jelezte: mivel megegyezés született az ügyben, ezért kéri, vegyék le a közgyűlés napirendjéről a benyújtott előterjesztését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik