Belföld

Olaszliszka: nem találtak lövésnyomot a rendőrök

Állítólag három durranást lehetett hallani.

A rendőrök semmiféle olyan nyomot nem találtak, ami alátámasztaná, hogy lövések dördültek az éjszaka Olaszliszkán. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei település egyik lakója jelentette be hajnaléban, hogy három lövést hallott, úgy gondolta, hogy a házára lőttek. Úgy tudni, a négy éve a településen meggyilkolt Szögi Lajos tanár emlékművének közelében lévő egyik romák lakta házból érkezett a bejelentés.

A Sárospataki Rendőrkapitányságra hajnali fél ötkor egy olaszliszkai asszony telefonált, hogy fél három és három között egy nagy durranást hallott. Először azt gondolta, hogy álmodik, de aztán elmondása szerint még két durranás következett. Ekkor gondolta, hogy lövések lehetnek.

A rendőrök a helyszínen tanúkat kerestek, illetve megvizsgálták az épületet is. A ház tetején, falán, ablakain, redőnyein nem találtak friss sérüléseket. A házban egyébként egy gyerek is volt – a bejelentő gyereke – aki azt mondta, hogy az éjszaka hallott hang ahhoz hasonlított, mint mikor elindítanak egy motort és az durrogni kezd.

A rendőrök a szomszéd házakba is bekopogtak, de senki nem ébredt fel az éjjel durranásokra. Volt olyan is egyébként, aki még a rendőrök erős kopogtatására is csak nehezen ébredt fel. Többen azonban elmondták azt is, hogy mikor a közeli folyó túloldalán vadászatot tartanak, még annak a hangjára is felébrednek, de most nem hallottak ilyet.

A rendőrök egyébként nem csak lövésnyomokat nem találtak, de értékelhető lábnyomot, vagy keréknyomot sem. A helyszínt megvizsgáló rendőrök szerint nem volt található semmilyen, bűncselekményre utaló nyom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik