Belföld

Az MSZP is ott volt a Pride-on

Nem csak az LMP képviseltette magát a melegfesztivál megnyitóján Török Zsolt, szocialista képviselő szerint.

Török Zsolt, MSZP-s országgyűlési képviselő szerint Schiffer András valótlanságot állított, amikor azt mondta, hogy a parlamenti pártok közül csak az LMP képviseltette magát a Budapest Pride vasárnap esti megnyitóján Budapesten.

A szocialista politikusnak az MTI-hez vasárnap késő este eljuttatott közleménye szerint ő – az MSZP esélyegyenlőségi ügyvivőjeként – jelen volt a rendezvényen. Hozzátette: az egyik közösségi oldalon időrendben nyomon követhető a helyszínről adott közvetítése is.

Vasárnap este fokozott rendőri biztosítással kezdődött meg a Budapest Pride, a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek film- és kulturális fesztiválja Budapesten, a Teréz körúti Művész moziban.

A fesztivál megnyitóján beszédet mondott az amerikai nagykövet, a brit nagykövet pedig videoüzenetben köszöntötte a résztvevőket.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője az MTI-nek elmondta: fontosnak tartják azokat a szimbolikus gesztusokat, amelyekkel egyértelművé teszik, hogy egyenjogúnak fogadják el az LMBT-közösséget.

Az idei egyhetes programsorozatot Györgyi Anna, Jászai Mari-díjas színészművésznő nyitotta meg. A fesztivál része a meleg méltóság menete, amelyet szombaton tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik