Belföld

Ma valaki milliárdos lehet

Szombat este kiderül, hogy az ötös lottó több, mint 3 milliárdos nyereménye gazdára talál-e. A nyertes egy egész falu lakosságát megörvendeztethetné egy autóval, vagy esetleg pénzkötegekkel jelölhetné ki a budapesti maraton útvonalát.

Ezen a hétvégén minden idők második legnagyobb összege kerül kisorsolásra az ötös lottón. Ha valaki most vinné el a több, mint három milliárd forintos nyereményt, azt többféleképpen fektethetné be vagy pazarolhatná el. Az összegből az egész családjának és összes facebook-os barátjának vehetne egy kocsit, vagy akár a teljes lakosságot meghívhatná egy sörre.

Tízmillió korsó sör

Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. Szóvivője elmondta, hogy ha ezt a 3163 millió forintot tízezres bankókban kapná meg a nyertes, akkor az kitenné egy 110×70 méteres futballpálya felét, és több, mint húsz focikapu magasságával érne fel. Hogy ne csak a focirajongókra gondoljanak, egy maratoni futónak is rá kellene húznia még jópár métert a távra, ugyanis az összeg hossza meghaladná a 42 kilométert.

Ma valaki milliárdos lehet 1

Ha a pénzt szétosztanánk egy átlagos falu teljes lakossága közt – beleértve a csecsemőket és az aggastyánokat is- akkor mindenki milliomosnak mondhatná magát. A nyertesnek nem kellene újdonsült autója részletfinanszírozásával bajlódnia, ugyanis csípőből ezer jó minőségű vagy háromszáz luxusautót tudna venni. Ha az illető inkább ingatlanban gondolkodik, akkor sem kell csüggednie, hiszen körülbelül kétszáz lakást tudna nyereményéből vásárolni.

Egy nagyszabású buli alkalmával is gyorsan el lehet költeni ennyi pénzt, ugyanis Fortuna kegyeltje az ország teljes lakosságát meg tudná hívni egy korsó sörre.

Ám mindezek fényében sem biztos, hogy valakinek érdemes a garantált nyerésre törekednie, ugyanis pontosan 43.949.268 lottószelvényt kellene vásárolni a biztos ötös érdekében. A hatos lottó esetében kicsit kevesebbet, ott már elegendő kicsivel több, mint 8 milliót vásárolni a tuti hatoshoz.

Titkolózó nyertesek

Tulik Ágnes hozzátette, hogy a nyertes dönti el, hogy vállalja-e nagy nyilvánosság előtt a szerencséjét, vagy pedig nem fedi fel személyét.

Tóth András befektetési tanácsadó szerint a magyarok hírhedtek a gazdagokkal szembeni rosszindulatukról, ezért érthető, hogy a nyertes inkább elzárkózik a nyilvánosság elől.

A szóvivő felvázolta, hogy miket szoktak tanácsolni a szerencsésnek:

„A nyertesnek kilencven napja van, hogy jelentkezzen a nyereményéért, akit ezután a biztonsági kollegák fogadják egy meghatározott helyen. Ezután azt tanácsoljuk, hogy lehetőleg több számlát is nyisson, amin a pénzét tárolhatja, majd pedig velünk is szakítsa meg a kapcsolatot, mert az is nyomon követhető.”

A tavalyi adatok szerint 2009-ben 154 ezer 356 millió árbevétele volt a Szerencsejáték Zrt.-nek, amiből „hozzájárulás az állami bevételhez” címen közel 61 milliárd forintot fizettek be az államnak.

A szerző a Sanoma Médiaakadémia hallgatója

Ajánlott videó

Olvasói sztorik