Belföld

Hatala: a polgárőrség a rendőrség stratégiai partnere

A polgárőrségre nem a rendőrségnek, hanem a hazának van szüksége, ezért a rendőrség stratégiai partnerének tekinti a polgárőröket - jelentette ki Hatala József.

A polgárőrségre nem a rendőrségnek, hanem a hazának van szüksége, ezért a rendőrség stratégiai partnerének tekinti a polgárőröket – jelentette ki Hatala József országos rendőrfőkapitány szombaton a Heves megyei Poroszlón, az országos polgárőrnapon.

A polgárőrség és a rendőrség szoros együttműködésére különös példát szolgáltat az árvízi védekezés, ahol a polgárőrök is dicséretes és áldozatos munkát végeztek – tette hozzá az altábornagy.

Tállai András a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szintén megköszönte a polgárőrségnek az árvízi védekezés során tanúsított áldozatkész munkáját. Az egész magyar társadalom hálás azért, hogy fegyelmezett munkájukkal megelőzték a még nagyobb veszteségeket. Ezentúl is hasonló helytállásra számít a polgárőrség részéről a nemzeti együttműködés programjának megvalósítása érdekében – fűzte hozzá.

Magyarországon nem lehet egyetlen település sem, ahol az emberek nem érzik magukat biztonságban, ezért a bűnözés megelőzésében is számít a kormányzat a polgárőrségre, eredményes munkájukhoz pedig minden segítséget megad – mondta az államtitkár.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is azt hangsúlyozta, hogy büszke a polgárőrök helytállására az árvízi védekezésben.

A közbiztonság nemzeti üggyé lépett elő, és a polgárőröknek meg kell felelniük az új kihívásoknak, meg kell védeni a kiskerteket erdőket, mezőket, és az a cél, hogy minden településen polgárőr-egyesület segítse a rendőrséget – mondta Túrós András. Hozzátette: ugyanakkor a 2115 egyesületben dolgozó 90 ezer polgárőrt, a polgárőrséget a politika nem sajátíthatja ki.

A polgárőrnap mintegy hétezer résztvevőjét levélben köszöntötte Pintér Sándor belügyminiszter, aki szintén megköszönte a polgárőröknek az árvízi védekezés során végzett munkáját.

A rendezvényen Túrós András átadta az árvízkárosultak képviselőinek azt a csaknem 4,3 millió forintot, amelyet a polgárőrök gyűjtöttek össze a megsegítésükre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik