Belföld

“Kövérben valami eltört”

A frakciószövetség még nem döntött arról, kit jelöl házelnöknek.

A Népszabadság tegnap még azt írta: romlottak Kövér László esélyei arra, hogy házelnök legyen, ma viszont arról számol be a lap, hogy nagyrészt rajta múlik, akar-e az lenni.

A kérdés, hogy ki lesz a Fidesz jelöltje a házelnöki posztra, még a párt egyetlen döntéshozó fórumán sem vetődött fel – mondta tegnap Szijjártó Péter. A miniszterelnöki szóvivő közölte, a sajtóban megjelent nevek találgatások. A sajtóban egyetlen név jelent meg, Kövér Lászlóé.

A Fidesz választmányi elnöke állítólag szembekerült Orbán Viktorral, Kövér László ugyanis Áder Jánost javasolta államfőnek, de javaslatát lesöpörték az asztalról. A Népszabadságot forrásai óvták attól, hogy a kérdést úgy állítsa be: Orbán Viktor nem akarja a korábbi forgatókönyvet. Egy fideszes politikus úgy vélte, Kövér Lászlóban tört el valami, nagyrészt rajta múlik, lesz-e házelnök vagy sem.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség hivatalosan még nem döntött arról, kit jelöl. A hírek szerint – ha mégsem Kövér László lenne a házelnök – a nemzeti fórumos Lezsák Sándornak, a parlament egyik alelnökének lehet esélye a házelnökségre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik