Belföld

Ez a Schmidt, nem az a Schmitt!

A házelnök unokaöccse szerint egy névrokonáról lehet szó a Posta vezérigazgatójának kinevezése kapcsán.

Ezúttal nem egy bulvárlap, hanem a Magyar Nemzet ír arról, hogy “Schmitt Pál Péter lehet a Magyar Posta vezérigazgatója”. A távirati iroda által is átvett hír szerint erről állítólag a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága döntött.

Korábban Schmitt Pál házelnök unokaöccse Schmitt Pál Péter, személyiségi jogai védelmében jogi lépéseket helyezett kilátásba, ha a Hír24.hu nem vonja vissza az elsőként a ma.hu-ban megjelent “hazug, hamis” hírt és cáfolta, hogy ő lenne majd a Magyar Posta vezérigazgatója.

Tudatta, a személyét “érintő hamis beszámoló nemcsak légbőlkapott, hanem azt a hamis látszatot kelti, hogy a Fidesz is olyan párt, mint az MSZP, vagyis a rokoni kapcsolatok és nem a szakmai hozzáértés alapján kerülnek felelős vezetői posztokra az emberek”.

Schmitt Pál Péter azt is nehezményezte, hogy “a rokoni szálak emlegetésével” nagybátyját “is belekeverték ebbe az olcsó, átlátszó, hamis játékba, nyilvánvalóan a felelős beosztásban lévő politikus lejáratásának szándékával.”

Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy a vezérigazgató kinevezéséről a tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nyilatkozhat, ezért a vállalat nem kíván hozzáfűzni semmit a szóban forgó hírhez.

Az ügy kapcsán kerestük az MNV-t is, de egyelőre nem érkezett válasz a kérdésünkre.

Az [origo]-nak sikerült elérnie Schmitt Pál unokaöccsét, ő azt mondta, egy számára is ismeretlen névrokonáról lehet szó a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatói kinevezése kapcsán, mert őt senki sem kérte fel a posztra.

Ezt erősítette meg az [origo] kérdésére a leendő vezérigazgató apja is. Mint mondta: a sajtóban eddig megjelenttel szemben nem két t-vel, hanem dt-vel írják a nevüket, és családjuk nem áll rokonságban a házelnökkel.

A történetről az alábbi kedves jelenet jut eszünkbe 2:30-tól

Ajánlott videó

Olvasói sztorik