Belföld

Kit jelöl az MSZP főpolgármesternek? Kérjen telefonos segítséget

Molnár Gyula szerint Tarlós István ellen Vágó Istvánnak lehetne esélye.

Meglepő ötlettel állt elő a XI. kerület szocialista polgármestere, aki azt vetette fel, hogy az MSZP-nek Vágó Istvánt kellene jelölnie a főpolgármesteri posztra. Szerinte a kvízmester az ország leghitelesebb embere, ezért őt kellene jelölni főpolgármesternek.

Molnár Gyula úgy látja, Tarlós István népszerűsége nem mozog együtt a Fideszével, valahol 40-45 százaléknál áll meg. Ez bőven elég neki a győzelemhez, ha nincs vele szemben egy kompetens személy, aki sokkal inkább kielégíti a budapestiek sokszínű város iránti igényét. Ha Vágó István elvállalná, hogy indul, akkor az LMP is egy névről dönthetne és nem egy pártról – mondta Molnár Gyula.

Vágó István azt mondta, eleve nem zárkózna el, de kis valószínűséggel tudna jó lelkiismerettel megfelelni. Szerinte “nagyon intenzív tanulásnak kell megelőznie azt, hogy az ember ilyesmire vállalkozzék. A főpolgármesterség is olyasmi, mint egy államfői poszt. Egy államfő sem tudhat mindent a közigazgatásról és a többiről”. Sok függ attól, hogy az ember milyen csapattal veszi magát körül – érvelt Vágó István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik