Belföld

A civilek “bezárnák” a Velencei-tó kapuját

Ismét áll a bál egy több mint kétmilliárdos beruházás miatt.

Feljelentést tesznek a civilek a Velencei-tó kapuja nevű beruházás miatt a város baloldali vezetése ellen. Szerintük felvetődhet a hűtlen kezelés gyanúja, a környezetvédelmi kérdéseket is érintő ügyben pedig a jövő nemzedékek ombudsmanjától kérnek állásfoglalást – írja a Magyar Nemzet.

Szigeth Gábor, az Angelika Egyesület elnöke közölte: műtengerparttal és plázával cserélnék fel a tó legszebb, parkosított szabadstrandját, a baloldali kötődésű képviselők még az önkormányzati választások előtt mindent elkövetnek a „Velencei-tó kapuja” nevű beruházás megvalósulásáért.

A beruházás előkészítésére, különböző tanulmányokra már több mint 200 millió forintot fizetett ki a város. A beruházás önerejéhez svájci frank alapú kötvényt bocsátott ki, amelynek forintra váltásakor 250 millió forint kár érte a várost – mondta Füri Mihály, a Szeretem Velencét frakció tagja.

A város hétfői, képviselő-testületi ülésén mintegy 150 helyi a civil szervezetekkel, illetve a jobboldali frakcióval együtt azt kért, hogy kerüljön le a napirendről a beruházás kivitelezőjének kijelöléset, és a kérdésről legyen népszavazás. Ezt a szocialista polgármester és társai lesöpörték az asztalról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik