Belföld

Balogh András: nem vagyok pártkatona

Az MSZP köztársaságielnök-jelöltje nem tartja magát dzsungelharcosnak.

Balogh András nem pártkatonának, nem “dzsungelharcosnak”, hanem független, baloldali értelmiséginek tartja magát.Az MSZP köztársaságielnök-jelöltje ezt a Fidesz-KDNP keddi frakcióülésén mondta, ahol a kormánypártok képviselői meghallgatják őt.

Balogh András beszédében elvei közé sorolta az ország szolgálatát, a demokrácia elve melletti kiállást, a humanizmust, az egyéni és a kollektív szabadságjogok melletti kiállást, a szolidaritást, a diszkriminációmentességet, a jogállamiság követelményeinek betartását, valamint a toleranciát.

Mint fogalmazott: köztársasági elnökként össznemzeti érdeket képviselne. Jelezte azonban: tudja, hogy az őt jelölő frakció nem tud többséget szerezni a parlamentben a megválasztásához, ha mindenki a pártja iránti lojalitásnak megfelelően szavaz.

Lázár János szerint az MSZP alkalmas jelöltet állított a köztársaságielnök-jelölés “versenyében”. A Fidesz frakcióvezetője a kormánypárti frakciószövetség ülése után kedden közösen tartott sajtótájékoztatót Balogh Andrással, az MSZP államfőjelöltjével és Lendvai Ildikóval, a szocialisták távozó pártelnökével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik