Belföld

A hagyományok híve az oktatási államtitkár

Administrator
Administrator

2010. 06. 18. 09:41

Kevesebb adminisztráció és óraszám a tanároknak, problémás gyerekek elkülönítése, újra nyíló falusi iskolák - többi közt ezek az ígéretek.

Az oktatási intézményekben meg kell követelni a kötelességek teljesítését, az elvégzett munkát egyértelmű módon kell értékelni, s el kell fogadtatni a diákokkal, hogy a hasznos és eredményes munkavégzéshez rendre, fegyelemre van szükség – erről Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beszélt a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

A lap pénteki számában megjelent interjúban az államtitkár kifejtette: az elmúlt nyolc évben a kormány oktatáspolitikája szinte minden olyan hagyományt semmibe vett, amely évtizedeken, évszázadokon át bizonyította, hogy helye és szerepe van a magyar iskolarendszerben.

Az államtitkár többek közt arról is beszélt, hogy levennék a pedagógusok válláról a fölösleges adminisztrációs terheket, és csökkentenék a kötelezően előírt óraszámukat is. Meggyőződésének adott hangot, hogy szükség lenne pedagóguskamarára. Az integrációról szólva felvetette, hogy a problematikus gyerekek átmeneti elkülönítése is szükséges lehet ahhoz, hogy a későbbiekben sikeresen integrálhassák őket.

Megemlítette azt is, hogy noha szükség lenne rá, hogy több gyerek részesüljön hitoktatásban, bármiféle kényszer alkalmazása káros ezen a területen. Hozzáfűzte: dolgoznak azon, hogy az etikaoktatás bekerüljön a tananyagba.

Az államtitkár feltett szándéka az is, hogy – ahol lehetséges – a települések visszakapják bezárt tanintézményeiket, mert szerinte azok nem jelentenek túl nagy terhet az oktatás összköltségvetésének.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.