Belföld

Navracsics bocsánatot kért a forintpánikot okozó nyilatkozatokért

A közigazgatási miniszter gyermekbetegségnek nevezte a kommunikációs zavart.

Navracsics Tibor az [origo]-nak adott interjúban cáfolta, hogy bármikor csodát ígértek volna. A miniszter szerint a Fidesz mindig azt mondta, hogy adócsökkentésre, a gazdaság beindítására van szükség, és nagyon sok munka kell ahhoz, hogy az ország kikerüljön a válságból.

A miniszter a forintpánikot kiváltó kijelentéseket a kezdeti időszak “kommunikációs zavarának” nevezte a párt és a miniszterelnökség között. Mint mondta, ha az hiányzik a magyar nyilvánosságnak, akkor ő bocsánatot kér, “máskor nem szabad ilyet mondani”.

A politikus – politológusként – elismerte, hogy a demokratikus berendezkedés velejárója a különböző fékek, ellensúlyok rendszere, de nem tartja aggályosnak politikusok kinevezését független intézmények élére, amelyekben szerinte sincs helye pártpolitikának.

Mint mondta: Domokos Lászlót azért jelölték ÁSZ-elnöknek, mert jó szakember. Nem az a kérdés, ki melyik párthoz tartozott élete korábbi szakaszaiban. Akkor alkalmatlan valaki, ha egy független intézményben pártpolitikát folytat – tette hozzá.

Navracsics Tibor ismét azzal érvelt, hogy az emberek kétharmados többséggel és felelősséggel ruházták fel a koalíciót. Ha egy többség él a felhatalmazásával, az nem jelenti a demokrácia sérelmét – mondta.

Ajánlott link:

“Azt fogják kérdezni: volt kétharmadotok, miért nem oldottátok meg?” [origo]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik