Belföld

Járható a budai rakpart egy része

Péntek délután öt órától ismét járható a budai rakpart Lágymányosi híd és a Halász utca közötti szakasza, amelyet a Duna áradása miatt zártak le korábban - közölte Horváth László, a Fővárosi Közterület Fenntartók szóvivője az MTI-vel.

A pesti és a budai rakpart többi – korábban lezárt – szakaszán továbbra is marad a lezárás. Horváth László elmondta, hogy még sok terület áll víz alatt. A Lánchídnál az aluljáróban, valamint a 2-es villamos alagútjánál is szivattyúzzák a vizet. Még mindig komoly mennyiségű víz van a Margit híd pesti és budai hídfőjénél is.

Azzal kapcsolatban, hogy a többi lezárt szakaszt mikor adják vissza a forgalomnak, azt mondta, hogy nem tudni, mivel az elmúlt órákban lassult az apadás, az is lehet, hogy megáll. Ezenkívül a víz visszavonulása után tudják csak megkezdeni a tisztítási, helyreállítási munkákat az utakon.

A budapesti rakpartokat múlt pénteken kezdték el lezárni a Duna áradása miatt. Ezt követően keddre virradó éjszaka 827 centiméteres vízállással tetőzött a Duna a fővárosnál. A szakemberek akkor elmondták, hogy az apadás lassú lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik