Belföld

MSZOSZ-elnök az egykulcsos adó ellen

Pataky Péter szerint a szakszervezetek nem örülnek az új adóterveknek.

Nem örülnek az egykulcsos adórendszer bevezetésének a szakszervezetek – mondta a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke. Szerinte az ellentmond a szolidaritás és a társadalmi igazságosság elvének.

Pataki Péter a Klubrádió reggeli műsorában emlékeztetett rá, hogy ahol már él ez az adózási forma ott a gazdag még gazdagabb lett, a szegény pedig még szegényebb. A szakszervezetek szerint olyan adórendszer kellene, amely a legnehezebb helyzetben élők helyzetét nem rontja.

Az egykulcsos adó bevezetésének bejelentése önmagában nagyon kevés, mert nem tudni, mi lesz a béren kívüli juttatásokkal – mondta Pataky. Szerinte az elbocsátások előtt meg kellene határozni, mi az állam feladata. A bértömeg 15 százalékos csökkentése “fűnyírás”.

Az MSZOSZ elnöke szerint a köztisztviselők indoklás nélküli felmondása ellentmond nemcsak a magyar munkajogi szabályozásnak, hanem a nemzetközi jogszabályoknak is. Mint mondta: az természetes, hogy ne legyen sokmilliós végkielégítés, de az érdemi ügyintézők soha nem kaptak milliós fizetést, a politika által kinevezettekkel ellentétben, ezért ezt a két kategóriát külön kellene választani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik