Belföld

Wieszt a közgyűlés előtt védekezett

Wieszt János, korrupcióval megvádolt volt szocialista, most független képviselő a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön kezdődő ülésének elején nyilatkozatot tett, amelyben megismételte korábbi állítását, hogy személye elleni politikai támadásnak értékeli a nyilvánosságra került videofelvételt.

Wieszt János nem sokkal a főpolgármester érkezése után rövid beszélgetést folytatott a pódiumon ülő Demszky Gábor főpolgármesterrel (SZDSZ). Az ülés kezdete után Demszky Gábor ügyrendben adott szót a képviselőnek, aki közölte: a nyilvánosságra került videó “teljes mértékben manipulatív”, és – mint fogalmazott – “senki sem gondolhatja komolyan, hogy három év után előkeveredik véletlenül egy ilyen videó, és a mögött nincs valamilyen számítás”.

Kijelentette: politikai támadás elszenvedője, a politikai támadást pedig Kupper András XI. kerületi fideszes képviselő indította, aki Újbuda polgármestere akar lenni, és “megkezdte a kampányát”.

Wieszt a közgyűlés előtt védekezett 1

“A videó, amit az elmúlt időszakban sokan félremagyaráztak, bizonyított módon kölcsönnel kapcsolatos, és ilyen értelemben nem bizonyít semmit” – szögezte le. A képviselő azt kérte az újságíróktól, csütörtökön hagyják dolgozni, másnap pedig szívesen válaszol a kérdésekre.

A képviselők az ülés kezdetén egyperces néma felállással emlékeztek Pálinszki Antal XV. kerületi szocialista alpolgármesterre, aki hosszan tartó, súlyos betegség után május 26-n halt meg. Pálinszki Antal 20 évig volt a kerületi képviselő-testület tagja, nyolc éve pedig az önkormányzat szocialista alpolgármestere. Korábban 12 évig a Fővárosi Közgyűlés képviselője is volt, mindvégig az oktatási bizottság elnöke.

Az ülés reggel 9 órakor határozatképes volt, ezekben a percekben a napirendi változtatásokról szavaznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik