Belföld

Mosolygott őrizetbe vételekor az egyetemi vezető

Mosolygott és kacsingatott a kamerákba a Pécsi Tudományegyetem letartóztatott gazdasági főigazgatója. A gyanú szerint a gazdasági és az informatikai vezető számára kedves cégek nyerték az informatikai közbeszerzéseket. Videó.

30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság azt a nyolc férfit, akit a hétvégén vettek őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a Pécsi Tudományegyetem gazdasági működésével kapcsolatos bűnszövetségben elkövetett vesztegetés megalapozott gyanújával.

Köszöni szépen a kérdést, jól van I. Gábor, gazdasági főigazgató, aki eképpen reagált a sajtó kérdésére. Védője, Kelemen Balázs azt mondta, hogy ügyfelével úgy egyeztek meg, nem nyilatkozik semmiről.

A nyolc letartóztatottat Pécsen, valamit Tolna és Somogy megyében tartják fogva előzetes letartóztatásuk alatt. Hajdú István, a bíróság elnöke azzal indokolta letartóztatásukat, hogy öt fő esetében fennáll a szökés-elrejtőzés veszélye és félő, hogy mind a nyolc férfi összebeszélne és befolyásolná a tanúkat, ha szabadlábra helyezték volna őket.


Fenyvesi Csaba, az egyik gyanúsított ügyvédje úgy sejti, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda előbb-utóbb előáll nemcsak lehallgatott telefonbeszélgetésekkel, hanem akár titkos videókkal is.

Turi Attila ügyvéd tájékoztatta a sajtót, hogy védence, az egyetem informatikai igazgatója elismerte a bíróság előtt a kábítószerrel való visszaélés bűntettét, a házkutatás során ugyanis marihuánát találtak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a férfi lakásán. S. Csaba azonban tagadja, hogy pénzt fogadott volna el cégektől azért, hogy pályázatokon előnyhöz juttassa őket. Információink szerint ugyanis arról van szó, hogy több informatikai cég lefizette az igazgatót, aki a pénz egy részét átadta a gazdasági főigazgatónak, akivel nyertesként hozták ki ezeket a vállalatokat bizonyos informatikai eszközökre irányuló közbeszerzési eljárásokból.

Olvasói sztorik