Belföld

Szabó Zoltán szerint nevetséges, hogy gyanúsítják

A volt szocialista képviselő szerint politikai támadás áldozata.

Nevetségesnek és mondvacsinált ügynek nevezte Szabó Zoltán volt szocialista országgyűlési képviselő, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként idézte be kihallgatásra.

A politikus az eljáró hatóság épülete előtt, a kihallgatása előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: sem visszaélést, sem bűncselekményt nem követett el, politikai támadás áldozata.

Nem az én szégyenem, hogy gyanúsítotti kihallgatásra idéztek – jelentette ki Szabó Zoltán, majd hozzátette, félő, hogy nem ő lesz az utolsó szocialista politikus, akit ilyen módon megpróbálnak hírbe hozni.

Bejelentette: az MSZP honlapján csütörtöktől Célkeresztben címmel egy olyan rovatot hoztak létre, ahol minden “hasonló módon” meggyanúsítottt szocialista politikus dossziéját közzéteszik.

Szabó Zoltán korábban azt nyilatkozta: semmiféle hivatali visszaélés nem történt, amikor mobiltelefont kapott az erzsébetvárosi önkormányzattól, a polgármester ugyanis felhatalmazást kapott rá, hogy ezt megtegye. Hunvald György egyébként nemcsak neki, hanem összesen 34 személynek vagy szervezetnek – köztük a rendőrkapitányságnak – is biztosított telefont – tette hozzá Szabó. A polgármester jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik