Belföld

Az MSZP a Fideszre hárít minden felelősséget

Mesterházy Attila szerint a Fidesz-kormány lesz a felelős minden olyan problémáért, amelyet a kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadása okoz.

Mesterházy hangsúlyozta: a többség nem támogatta a szocialisták azon kezdeményezését, hogy halasszák el az erről szóló voksolást. Az MSZP frakcióvezetője a szerdai parlamenti szavazás után tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Fidesz-kormány feladata az is, hogy orvosolja és kezelje a problémákat.

Mint mondta, három aggályuk van a törvénnyel kapcsolatban: az időzítése, az előkészítetlensége, illetve az, hogy elmaradtak az előzetes egyeztetések a határon túli magyarokkal, valamint a szomszédos országokkal.

Mesterházy Attila közölte, az MSZP frakció többsége támogatta a javaslatot, mert úgy ítélték meg, hogy a mostani körülmények között ez egy szimbolikus gesztus, amely a kulturális összetartozást fejezi ki a nemzet egészét tekintve. Arra a felvetésre, hogy a frakcióból többen nemmel szavaztak, azt válaszolta: nem rendeltek el kötelező szavazást a képviselőcsoportban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik