Belföld

Érik az újabb botrány Fóton

Vezetőség nélkül maradhat a közszolgáltató, ha nem hív össze tisztújító gyűlést a polgármester. Leállhat a közétkeztetés és a temetkezés is.

Közszolgáltatások sora – egyebek mellett a gyermekétkeztetés és a temetkezés – állhat le júniustól Fóton, miután május végén megszűnik a Fóti Közszolgáltató Kft. tisztségviselőinek megbízatása – közölte az önkormányzati tulajdonú cég ügyvezetője kedden az MTI-vel.

Simó Attila azt mondta, hogy a “tisztújítást” célzó képviselő-testületi ülés összehívására tett erőfeszítések eddig hiábavalónak bizonyultak, a város polgármestere ugyanis nem felel a megkeresésekre. Mivel május 31-én lejár a közszolgáltató kft. ügyvezetőjének, könyvvizsgálójának és felügyelő bizottságának megbízatása, addig dönteni kellene a “hosszabbításról”, illetve az esetleges utódok személyéről – magyarázta.

Ez ügyben többen kezdeményezték Mádly Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármesternél, hogy mielőbb hívjon össze képviselő-testületi ülést, ám nem kaptak választ, így félő, hogy kifutnak az időből – tette hozzá az ügyvezető.

Ha nem dönt még ezen a héten a testület az említett tisztségekről, akkor június 1-től a közszolgáltató kft. vezetés nélkül marad – nem lesz, aki az utalásokat aláírja, illetve intézkedjen több fontos szolgáltatás ellátásáról – hangsúlyozta Simó Attila. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például leáll a napi 1600 adag ebédet főző központi konyha, amely az önkormányzati tulajdonú gyermekintézményeket, a katolikus óvodát, az idősek otthonát és sok családot lát el meleg ebéddel. De leáll a kegyeleti szolgáltatás is, hiszen nem lesz, aki elszállítsa az elhunytakat, gondozza a temetőket, átutalja a különböző számlák ellenértékét – mondta az ügyvezető.

A képen Mádly Zsolt polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik