Belföld

A Fidesz szerint Molnár Gyula Wieszt tettestársa

A kormánypárt úgy véli: az újbudai polgármester tudott képviselőtársa gyanús ügyletéről.

A Fidesz szerint Molnár Gyula, Újbuda szocialista polgármestere “Wieszt János tettestársául szegődött”, bűnt pártolt, hiszen megpróbálta megakadályozni, hogy nyilvánosságra kerüljön az MSZP XI. kerületi frakcióvezetőjét érintő információ.

Az Index csütörtökön számolt be arról, hogy a Fidesz XI. kerületi szervezete szerint Wieszt János kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amelyet egy titokban készített videofelvétel tanúsít; a csütörtökön bemutatott felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus, aki a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának is az elnöke, egy borítékot vesz át.

Kupper András fideszes országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján felidézte: egy fideszes képviselőtársa az újbudai képviselő-testület csütörtöki ülésén interpellációra készült az üggyel kapcsolatban, ám Molnár Gyula “az önkormányzati törvényt megsértve” nem adta meg erre a lehetőséget. Kupper András szerint mindebből az következik, hogy Molnár Gyula tudta, miről szól a videó. A polgármester “Wieszt János tettestársául szegődött” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik