Belföld

Az árvíz is gondot okoz az áramszolgáltatásban

Több helyen kérték, hogy kacsolják ki a szolgáltatást.

Már nem a viharkárok, hanem az árvíz okoz problémát az áramszolgáltatás visszaállításában; vannak helyek, ahol a katasztrófavédelem munkatársai kérték, hogy kapcsolják ki a szolgáltatást, mivel az veszélyeztette volna a munkálatokat – közölte Kutas István, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője kedden az MTI-vel.

Ahol lehet, ott kedd estére helyreáll a szolgáltatás. Kedd reggel még nagyjából kétezer szolgáltatónál nem volt áram, ez a szám délutánra néhány százra csökkent – mondta.

A vihar által okozott egyik legnagyobb kár a szolgáltatásban Balatonőszödön történt, ahol mintegy negyven fa esett rá a vezetékre. Kedd estére azonban várhatóan itt is helyreáll az áramszolgáltatás – tette hozzá az E.ON szóvivője.

Vasárnapra virradóra a Dunántúlon több mint százezer fogyasztónál nem volt áram. Az érintett területeken a kitört fák, kidőlt oszlopok, elázott transzformátorok, a felázott talaj és az erős szél jelentették a legnagyobb problémát. Az áramszolgáltató a dél-dunántúli régióban hétfő kora estig a vihar miatt keletkezett meghibásodások négyötödét kijavította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik