Belföld

Marad az ítéletidő

Meghosszabbították a narancsriasztást több régióban.

A Dunától keletre ugyan hosszabb időre felszakadozhat a felhőzet, de a Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon még többfelé lehet eső, zápor, zivatar. Az ország nagy részén továbbra is viharos lesz az északi, északnyugati szél, amit a Dunántúlon és az ország középső részén kísérhet viharos (60-90 km/h) széllökés.

A csapadék intenzitása az ország döntő részén a nap folyamán fokozatosan csökken, de az esti órákig még több helyen, főleg a Dunántúl keleti részén további jelentős mennyiségű eső eshet. Meghosszabbították a narancsszínű riasztást a közép-magyarországi, a közép-dunántúli, a nyugat-dunántúli, a dél-dunántúli és a dél-alföldi régiókban is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható, a tartósan borult, csapadékos területeken ennél azonban hidegebb lesz. Késő este 8, 13 fok valószínű.

Holnap sem tisztul az ég, többfelé várható újabb eső, záporeső, főleg a déli óráktól. 8 és 18 fok közé kúszhat a hőmérő higanyszála délutánra. Csak estétől mérséklődhet a légmozgás, addig továbbra is lehetnek viharos széllökések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik