Belföld

Árvíz – kitelepítések Szentendrén is

12 személyt kellett kimenteni a veszélyeztetett épületekből.

Még mindig teljes az útzár a 11-es főúton Dunabogdánynál. Dunabogdányt nem lehet Tahitótfalu felől megközelíteni. Ennek oka, hogy a Stampok horgásztó gátja átszakadt, és mintegy 50 centiméteres víz borítja az utat. Leányfalunál és Tahitótfalunál pedig nagy mennyiségű hordalék került az útra

Szentendrén, a Mandula közben a megáradt Bükkös-patak hordaléka megakadt a híd korlátján, emiatt a patak kilépett a medréből, és a víz beömlött a környező épületek kertjeibe. Ott szintén homokzsákokkal avatkoztak be a tűzoltók, illetve eltávolították a korlátot. Az akadály megszüntetése után a víz visszatért a medrébe.

Szentendrén az Akácfa utcában három családi ház alapját mosta alá a víz. Az épületek mellől a kert teljes egészében eltűnt, mintegy 300 négyzetméteres területen 4-5 méter mélységben elcsúszott a föld. A lakóépületekből 12 személyt kellett az éjszaka folyamán kiköltöztetni, őket rokonoknál szállásolták el.

Szintén nagy mennyiségű hordalék került a 1111-es főútra a Pomáz és Pilisszentkereszt közötti részen; az autósoktól itt is fokozott figyelmet kérnek; Csobánkán 10-12 házat öntött el a víz; Pilisszentkereszten egy fahidat vitt el a Dera-patak, kitelepítésre nem került sor.

Személyi sérülés sehol nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik