Belföld

Vona a Magyar Gárda mellényében jelent meg a Parlamentben

Lendvai Ildikó szerint ízléstelen politikai sztriptízt kellett végignézniük.

Tudatosan fordított hátat az MSZP-frakció Vona Gábornak az eskütétel közben, amiért a Jobbik frakcióvezetője – ígéretét betartva – a feloszlatott Magyar Gárda egyenruhájára emlékezető mellényre veztkőzött – jelentette ki Mesterházy Attila a párt frakcióvezetője Lendvai Ildikóval tartott közös sajtótájékoztatóján. A politikus nem érti a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz miért nem tesz semmit a jogsértés ellen. Az MSZP ezért kezdeményezni fogja a Házbizottság azonnali összehívását Vona tettének elítélésére, amely a magyar nemzetet és a jogszabályokat is sérti – mondta Mesterházy.

A frakcióvezető bejelentette, hogy törvényjavaslatot fognak kezdeményezni annak érdekében, hogy a jogszabályok ne csak házon kívül, hanem azon belül is érvényesek legyenek. Hogy egy képviselő ne tehesse meg azt, hogy öltönyben érkezik és gárdaegyenruhában esküszik. Az MSZP határozottan ki fog állni a demokrácia és a jogszabályok mellett – fogalmazott a politikus.

Lendvai Ildikó, a szocialisták leköszönő elnöke hozzátette ízléstelen politikai sztriptízt kellett végignézniük, de a Jobbik nem csak ezzel, hanem a korona előtt tett esküvel is megsértette a demokrácia szellemét és sok ember érzését. Annak idején Szálasi tett esküt a koronára – emlékeztetett Lendvai – az ő szellemét idézi, aki a Nyilasokkal vállal közösséget – mondta a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik