Belföld

Az első baki még az alakuló ülés előtt történt

Az új parlament megalakulása előtt indítvány lett az LMP törvényjavaslata.

“Téves iktatás történt” – tudatta honlapján a parlament. Még az alakuló ülés kezdete előtt felkerült az internetes oldalra beterjesztett indítványként Schiffer András LMP-frakcióvezető javaslata, amely a nemzetbiztonsági szakszolgálatokról szóló törvényt módosítaná.

A Ház illetékese az MTI-t arról tájékoztatta, tévesen iktatták az előterjesztést, hiszen annak időpontjában az új törvényhozás még nem alakult meg, a képviselők nem tettek esküt, így nem lehetett még benyújtani előterjesztést az új Országgyűléshez. Amint ez lehetővé válik, ez, valamint az alakuló üléshez kapcsolódó öt javaslat is elérhető lesz a honlapon.

Az LMP már korábban jelezte, hogy kezdeményezni fogja a nemzetbiztonsági törvény módosítását. Azt szeretnék, ha bármely párt, annak egy képviselője vagy kapcsolatrendszere után a titkosszolgálatok vizsgálódnak, akkor az adott pártnak a nemzetbiztonsági bizottságba delegált tagja erről ne kaphasson információt. Schiffer András hangsúlyozta, hogy ez “nem egy lex Jobbik”, mert más pártok is érintettek lehetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik