Belföld

Sólyom nem menne mellényben a Parlamentbe

Kumin Ferenc közlése szerint a köztársasági elnök elvárja, hogy az Országgyűlés alakuló ülésén ne történjen semmilyen jogsértés.

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főosztályvezetője szerdán arra reagálva mondta ezt, hogy a parlamenti pártok alakuló ülést előkészítő keddi megbeszélésén téma volt, milyen öltözékben jelenik majd meg Vona Gábor az Országgyűlésben, majd – még aznap – Lendvai Ildikó MSZP-elnök nyílt levelet írt a köztársasági elnöknek, arra kérve Sólyom Lászlót: figyelmeztesse a magyar demokrácia írott és íratlan szabályainak tiszteletben tartására “az Országgyűlés alakuló ülésén a betiltott Magyar Gárda egyenruhájára emlékeztető öltözetben megjelenni kívánó jobbikos képviselőket”.

Kumin Ferenc az MTI Lendvai Ildikó levelével kapcsolatos kérdésére nem kívánt külön válaszolni, de általában az üggyel kapcsolatban jelezte: “a köztársasági elnök elvárja, hogy az Országgyűlés alakuló ülésén ne kerüljön sor semmilyen jogsértésre”.

A parlamenti pártok alakuló ülést előkészítő keddi megbeszélésén Vona Gábor, a Jobbik első embere az MSZP leköszönő elnökének kérdésére közölte, fekete mellényben és fehér ingben jelenik meg az alakuló ülésen. Az egyeztetés után Vona Gábor újságíróknak megerősítette, hogy pénteken egy olyan fekete mellényben érkezik majd az Országgyűlés alakuló ülésére, amelynek a mellén egy árpádsávos pajzs, a hátán pedig egy hímzett oroszlán látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik