Belföld

Ingyenbuszok márpedig vannak!

Sokan már megoldották maguknak, hogy ingyenes legyen a BKV.

Tarlós István elképzelhetőnek tart egy egységes, regionális menetrendet, egységes, regionális tarifarendszert a MÁV-val, a Volánnal és a BKV-val közösen. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője azt kizártnak tartja, hogy díjmentes legyen közlekedés, főleg egy teljesen eladósodott BKV mellett.

Az Index viszont úgy tudja, hogy sokan máris ingyen utaznak. Egyre többen használják a BKV járatain a magasabb összegű családi pótlékról szóló hatósági bizonyítványt, amelyet a Magyar Államkincstár ad ki és amellyel a jogszabály szerint díjmentesen lehet utazni. Elég bemutatni az ellenőrnek, aki gyakorlatilag tehetetlen, pedig az igazolás könnyen hamisítható. Emiatt a BKV az igazolványt kiadó Államkincstárhoz fordult.

Egy másik internetes írás más példát hoz az ingyenes buszokra. A Vastagbőr-blog szerzője annak járt utána, miként jutott díjmentesen a szolgáltatáshoz annak idején az MSZP szóvivője. Kiderült, hogy a cégnél erről nincs írásos dokumentum, Nyakó István szóban kért, az akkori vezetők pedig szóban utasítottak. A szolgáltatás a 20%-os áfáját a társaság befizette.

Ajánlott linkek:

Nyakó ingyenbuszai a BKV szemszögéből (vastagbor)
Nem kell Horváth Csaba az ingyenbékávéhoz (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik