Belföld

Cigány viselettel találkozik Vona

Tiltakozásul formatervezett cigány viseletben jelenik meg az egyik megválasztott roma képviselőnő a pénteki parlamenti alakuló ülésen, válaszul arra, hogy a Jobbik elnöke gárdista mellényt akar húzni.

„Ha a Jobbik elnöke egy betiltott szervezet „értékeit” akarja képviselni, akkor teljes nyugalommal fogok egy Varga Erika által tervezett roma ruhában esküt tenni” – közölte Osztolykán Ágnes a Roma Sajtóközponttal (RSK) arra reagálva, hogy Vona Gábor bejelentette, gárdista mellényben megy a pénteki parlamenti alakuló ülésre, mert ezzel akarja kifejezni szolidaritását a betiltott Magyar Gárdával.

A Lehet Más a Politika színeiben mandátumot szerzett Osztolykán Ágnes azt mondta: abban bízik, hogy jóérzésű képviselőtársainak szintén lesz valamilyen „fricskájuk” a Jobbik-elnök lépésére, valamint abban, hogy „a demokratikus pártok” tesznek valamit, ha szerinte egyértelmű törvénysértéssel állnak majd szemben – írja a Roma Sajtóközpont.

Közben az MSZP azt kéri Sólyom Lászlótól, hogy legyen következetes és ha Vona Gábor a parlament pénteki alakuló ülésén mégis egy betiltott, jogsértő szervezet ruhájára emlékeztető öltözetben jelenik meg, ne kezdje meg az ülést.

Lendvai Ildikó, az MSZP leköszönő elnöke azt mondta: azt kérik a köztársasági elnöktől – aki összehívta és megnyitja az ülést – hogyha a Jobbik elnöke “gárdamellényben” jelenik meg, akkor ne tehessen esküt a törvényességre a törvénytelenségre utaló viseletben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik