Belföld

Vona: fekete mellényben jelenek meg az ülésen

Lendvai rákérdezett a gárdaegyenruhás bevonulásra.

Vona Gábor fekete mellényben és fehér ingben jelenik meg az alakuló ülésen. Ezt a Jobbik elnöke jelentette be Lendvai Ildikó, az MSZP elnökének kérdésére válaszolva a pártok keddi egyeztetésén.

Lendvai Ildikó azt kérdezte: az alakuló ülés méltóságának megőrzése jegyében fenntartja-e a Jobbik korábbi szándékát és az Országgyűlésben olyan öltözetben jelenik-e meg, amely nem egyezik a teljes közvélemény egyetértésével.

Vona Gábor, a Jobbik elnökre erre úgy reagált: köszöni az aggódó szavakat az öltözködési stílusért, ő maga fekete mellényben, fehér ingben jelenik meg az ülésen. Az MTI-nek elmondta: a frakcióból csak ő viseli majd ezt az öltözetet, amelyet mindenki annak nevez, aminek akar. Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke azt is bejelentette: pénteken körbeállják a Szent Koronát és ott is elmondják a parlamenti esküjüket.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: minden képviselőnek az az érdeke, hogy a magyar Országgyűlés megalakulása az a Magyar Köztársaság közjogi hagyományaihoz méltó módon történjen meg. Felhívta a figyelmet, az Országgyűlést nem Schmitt Pál és nem a Fidesz hívja össze, hanem a köztársasági elnök. Az államfő lesz az, aki először szót kap majd az új Országgyűlésben – rögzítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik