Belföld

Orbán: a magyarok a káosz ellen szavaztak

A leendő miniszterelnök szerint az elmúlt nyolc esztendőben a hatalmi elit visszaélt hatalmával és ez hozzájárult a közrend felbomlásához.

Magyarország rendet akar és elege van abból, hogy ahelyett, hogy az ország vezetői rendet tennének, politikai és ideológiai vitát folytatnak a parlamentben különböző témákról. Eközben pedig az élet egyre elviselhetetlenebbé válik ott, ahol a valóságos magyar mindennapok zajlanak – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke az észak-borsodi Ózdon, a nemzeti konzultáció sorozat első állomásán.

A döntések az elmúlt években rendszeresen az emberek feje fölött születtek. “Senkit nem kérdeztek meg semmiről, (…), ez az, ami nem folytatható” – hangoztatta. Az elmúlt nyolc esztendőben a hatalmi elit úgy gondolta, következmény nélkül visszaélhet hatalmával és ez hozzájárult a közrend, illetve a közbiztonság felbomlásához.

Orbán szerint az elmúlt időszakban vidékellenes kormányzás történt Magyarországon, a vidéken élő emberek úgy érezték, az ország, a kormány lemondott róluk, nem törődött velük. “Ennek aztán meg is lettek a politikai következményei, amit látunk a mostani parlament összetételén” – fogalmazott Orbán Viktor. Ez bizonyítja azt, hogy a magyarok a káosz ellen szavaztak, és a változás mellett tették le voksukat. Az elmúlt időszakot a káosz uralta, mert valójában nem a közérdeket szolgálta, hanem az önérdeket – fejtette ki álláspontját a politikus.

“A nehéz, de egyszerű feladat a következő: (…) először is a törvények tekintélyét helyre kell állítani” – összegezte, hozzátéve, hogy nincs kis ügy vagy nagy ügy, törvénysértés van, és a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak felfelé is lefelé is.

Kitért arra, hogy véleménye szerint Magyarországon jelenleg nem hitelesek a statisztikák, az emberek nem a mutatóktól félnek, hanem a bűnözőktől. Valóságos képet kell adni az országról, az államháztartásról, a költségvetésről. Ebben a témában “Magyarország az igazság pillanata előtt áll”. Pintér Sándor és a létrehozandó Belügyminisztérium kapcsán azt mondta, nem népszerűnek kell lennie a tárcának és vezetőjének, hanem eredményesnek. Pintér egy olyan tapasztalt szakember, aki úgy ismeri ezt a területet mint a saját tenyerét – mondta Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik