Belföld

Kósa már a Parlament felé kerekezik

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere több képviselőtársával együtt kerékpárral indult el kedd reggel a debreceni Nagytemplom elől a parlament alakuló ülésére, Budapestre.

A honatyák a tervek szerint szerda délután érkeznek meg az Országház elé.

Kósa Lajos, a hajdú-bihari 3-as számú egyéni választókerületben (Debrecen) mandátumot szerzett képviselő Tasó Lászlóval (Hajdúhadház), Tiba Istvánnal (Balmazújváros), Arnóth Sándorral (Püspökladány) és Szólláth Tiborral (megyei listáról szerzett mandátumot) együtt indult útnak. Később csatlakozik hozzájuk Kiss Attila (Hajdúböszörmény) és Fazekas Sándor karcagi polgármester, leendő földművelésügyi miniszter.

A politikusok a 33-31-es főútvonalak irányából közelítik meg a fővárost. Az éjszakát várhatóan Kiskörén töltik, és – mint Kósa Lajos fogalmazott – “csak a szuflától függ”, hogy hol állnak meg.
Debrecen polgármestere “DVSC Bajnokcsapat” pólóban vezette a menetet, amely a város főteréről egy külvárosi találkozási pont irányába indult. Innen érik el a 33-as főutat, amely a Hortobágyi Nemzeti Parkot is érinti.

Fotó: MTI - KÉPGALÉRIA

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere, egyéni választókerületben mandátumot szerzett képviselő, mögötte Szólláth Tibor és Tiba István, a megalakuló Országgyűlés leendő képviselői együtt indultak kerékpárral a debreceni Nagytemplom elől a parlament alakuló ülésére, Budapestre. Fotó: MTI – KÉPGALÉRIA

Kósa Lajos az indulás előtt megjegyezte: “fel kell kötni a gatyát olyan sportemberek mellett, mint a kendós Szólláth Tibor vagy a fallabdás Tiba István”.

Az akció célja felhívni a figyelmet arra, hogy a kerékpáros közlekedés feltételeinek, körülményeinek javítása fontos feladat nem csak a városokon belül, hanem a települések között is. Ez a politikusok szerint hozzájárulhat az ország turisztikai vonzerejének növeléséhez is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik