Belföld

Megszabadul öreg járgányaitól a BRFK

Összesen 38 járművet ad el a rendőrség, köztük egy 1981-es évjáratú Ikarus buszt.

Szolgálatra már nem alkalmas járműveket ad el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A járművek között személyautók, buszok, kisbuszok vannak. A legöregebb egy 1981-es évjáratú Ikarus, a legfiatalabb egy 2005-ös évjáratú személyautó. A járművek legtöbbje az 1990-es évekből való.

Összesen 38 járműről van szó. A legidősebb egy 1981-es évjáratú Ikarus busz, ami majdnem százezer kilométert futott. A legfiatalabb egy 2005-ös évjáratú személyautó, benne több mint 53 ezer kilométerrel. A legtöbbet egy 1991-es évjáratú személyautót használtak, az 300 ezer kilométert futott. A járművek legtöbbje az 1990-es évekből való.

A BRFK hétfői tájékoztatása szerint az értékesítésről szóló közleményükből kiderül, hogy egy IRM rendelet értelmében az eszközöket az értékesítés előtt nyilvánosan közzé kell tenni. A közzétételtől számított 30 napon belül a központi költségvetési szervek jelenthetik be hasznosítási igényüket. Az igénybejelentéseket a beadás sorrendjében bírálják el. Csak az jelenthet be igényt a járművekre, aki tulajdonába kívánja venni azokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik