Belföld

Szanyi: Az MSZP a fiatalok pártja lenne

Ha megtalálja az MSZP a baloldalra való kitörés lehetőségét, akkor hosszú távon a legsikeresebb és az ifjúságot leginkább vonzó párt lehet - állította Szanyi Tibor szocialista képviselő az MTV Ma Reggel című műsorában.

Hosszú éveken felelőse, szervezője volt annak, amit most ostoroz – mondta Szanyi Tibor Gyurcsány Ferenc MSZP-ről szóló dolgozata kapcsán. Szerinte tele van sok olyan evidens indulattal, amit unos-untalan elmondtak. Ezeket újból elmondani a szerző esetében nem túl szerencsés, hosszú éveken felelőse, szervezője volt annak, amit most ostoroz – mondta Szanyi a műsorban.

Az MSZP budapesti főpolgármester-jelöltjének, Horváth Csabának az ingyenes tömegközlekedést célzó „jó híre” kapcsán úgy fogalmazott: tömegközlekedési javaslat esetében az ország összes nagyvárosát tekintetben kell venni. Egy olyan javaslat, mely csak egy városra vonatkozik, el fog sikkadni az ötletek szintjén.

Forrong a párt, sok olyan javaslat van, hogy a listákat gondoljuk át – válaszolta arra a kérdésre, hogy Horváth Csaba lesz-e az MSZP főpolgármester-jelöltje ősszel. Ha megtalálja az MSZP a baloldalra való kitörés lehetőségét, akkor hosszú távon a legsikeresebb és az ifjúságot leginkább vonzó párt lehet – szögezte le Szanyi. Hangsúlyozta: az MSZP-ben sokkal több fiatal van, mint azt bárki gondolná.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik