Belföld

Jégeső és napsütés is lehet

Az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb napos időszakok délután a Dunántúlon lehetnek. Ám jégesőre is számítanunk kell.

Csütörtökön nyugaton elszórtan, a Dunától keletre többfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként heves zivatar is kialakulhat. A többfelé megerősödő déli szelet főként zivatarok környezetében kísérhetik viharos lökések. A hőmérséklet délután általában 19 és 24, késő este 14, 19 fok között alakul – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja.

Napközben elsősorban már a Dunától keletre számíthatunk
viharos (60-75 km/h) széllel kísért zivatarokra. Ezeken a területeken néhol heves zivatar is valószínű, amelyet lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék, 90 km/h feletti széllökések és 2 cm körüli vagy afeletti átmérőjű jég kísérhet. A Dunántúlon is előfordulhat néhol 60-80 km/órás széllökéssel kísért zivatar.

A hétvégén is többször lesz erősen felhős az ég, emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Jelentős mennyiségű (legalább napi 5 mm) csapadék az ország területének 30 százalékán várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18, 24 fok között valószínű.

További információkat az fn.hu Időjárás oldalán olvashat!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik