Belföld

Lendvai Gyurcsánytól is megvédi az MSZP-t

Lendvai Ildikó szerint Gyurcsány Ferenc elemzése egy vélemény, egy nagyon fontos vélemény, de nyilván nem a párton belül elindított vita összegzése vagy lezárása.

Az MSZP leköszönő elnöke szerda este újságíróknak azt mondta: az MSZP nem gyáva politikát folytatott, sok mindennek bátran nekivágott, de egyrészt a közigazgatási tudása megbicsaklott, másrészt nem volt elég tehetséges, hogy szövetségeseket keressen törekvéseihez.

Ez az MSZP számos hibájára rávilágít, természetesnek tartom, hogy a ciklus nagyobb részében meghatározó szerepet játszó vezető politikusnak erről van véleménye, ez illeszkedik abba a folyamatba, amit a párt megindított – tette hozzá.

A Gyurcsány Ferenc által készített és szerdán nyilvánosságra hozott több mint negyvenoldalas dokumentum szerint az MSZP választási veresége nem véletlenekből, ármánykodásból, ellenséges összeesküvésből fakadt, hanem a pártból, a nyolc év kormányzásából, az ország állapotából. “És mielőtt még elfelejteném: önmagunkból, belőlünk vezető politikusokból, és természetesen belőlem is” – vélekedik a politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik