Belföld

Figyelmeztetés érettségizőknek, legyen ott az atlasz!

Reggel 8 órakor a történelem vizsgákkal folytatódik az írásbeli érettségik sorozata.

Középszinten 87 753-an, emelt szinten 5366-an érettségiznek. A középszintű vizsga 180 percig tart, és két feladatsorból áll: egyszerű, rövid választ igénylő feladatok, illetve szöveges (kifejtendő) feladatok megoldásából. A vizsgázó a rendelkezésére álló időt maga osztja be az egyes feladatok között és azok megoldásának sorrendjét is meghatározhatja.

Az emelt szintű írásbeli 240 perces, és szintén két feladatsorból áll. A diákok először az I. feladatlapot oldják meg, a dolgozatokat 90 perc után összegyűjtik. Utána osztják ki a II. feladatlapot.

Az írásbeli feladatsort mindkét szinten 60 százalékban a magyar, 40 százalékban az egyetemes történelemhez kapcsolódó feladatok alkotják. Az összes feladat felét a XIX. és a XX. század történelme adja. Szükséges segédeszköz a középiskolai történelmi atlasz, amelyről a diák maga gondoskodik.

Tegnap a matematika érettséginél fordítási hiba okozott kisebb csúszást azoknál, akik angolul vizsgáztak. Ez 29 iskolát és 780 diákot érintett. A hibát időben észrevették, a vizsgát sehol sem kell megismételni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik