Belföld

Feltárást szorgalmaz az LMP

"Az LMP azt várja az új belügyi vezetéstől, hogy tárja fel a 2006 őszi, illetve az elmúlt hét évben történt egyéb rendőri jogsértéseket" – mondta Schiffer András, aki Pintér Sándor leendő belügyminiszter egyik sajtónyilatkozatára reagált.

Pintér Sándor hétfői bemutatkozó nyilatkozatai egyikében azt mondta, nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendőrkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-os oszlatások levezénylésénél, de az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

Schiffer András ennek kapcsán jegyezte meg, hogy nem véletlenül fejezte ki aggályait már korábban is a leendő belügyminiszter személyével kapcsolatban.

“Elég sokan szavaztak a kormányváltásra ahhoz, hogy a 2006 őszi, illetve a 2003 óta történt rendőri jogsértéseket alaposan kivizsgálják és biztosítsák az ártatlan áldozatok számára a jóvátételt. Ehhez képest csalódást okozott Pintér Sándor kijelentése, még akkor is, ha a rendőrök, köztük Gergényi Péter pontos felelősséget csak egy vizsgálat tudja megállapítani” – mondta.

“Pintér Sándor bizottsági meghallgatásán tisztázni kell, hogy kivizsgálják-e ezeket az ügyeket” – tette hozzá.

Pintér szavaira Varga Mihály, az Orbán-kormány Miniszterelnökségének leendő államtitkára is reagált, ő szerencsétlen, elsietett kijelentésnek nevezte azt.

Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője pedig azt kérte, hogy Pintér kérjen bocsánatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik