Belföld

Befóliáznak Orbánéknál

Nem kíván a Művész utcai, miniszterelnöki rezidenciába költözni Orbán Viktor, ezért a leendő miniszterelnök marad XII. kerületi otthonában – tudta meg a Bors.

Ennek kapcsán Tarjányi Péter biztonsági szakértő elmondta, hogy a Köztársasági Őrezred csak javasolhatja, hogy költözzön be, de nem kötelezheti rá Orbánt, még akkor sem, ha mostani háza nem felel meg minden biztonsági szempontnak.

Ettől függetenül kockázatelemzést fog végezni az őrezred. Ennek során figyelembe kell venniük, hogy mennyire megoldható egy menekülő útvonal létesítése, és van-e a házban olyan helyiség, amit ha megerősítenek, menekülőszobaként funkcionálhat.

Ha hiányosságokat tapasztalnak, változtatásokat kell végrehajtani. “Ez azzal jár, hogy lehallgatásgátlókat, infraeszközöket, kamerákat, valamint telefonos védelmet szolgáló eszközöket szereltetnek be” – mondta Tarjányi. Ő nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az ablaküvegeket befóliázzák, de szerinte nem kell őket golyóállóra cserélni.

Akárcsak Orbán, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc sem költözött a Művész utcába. Az ottani épületet 2002-től Szili Katalin és családja lakta tavaly
augusztusig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik