Belföld

12 millióból hibás a BKV új útvonalkeresője

A vállalat új honlapján található program még a ferihegyi kifutón is megsétáltatná az utast.

Téves utakra visz a BKV útvonalkeresője – írja az Index. A közlekedési vállalat új honlapján futó program több órás sétákat, hegymászást és lezárt területen való átvágást is felkínál az utazóknak. Az egyik legkirívóbb ajánlat például az, amikor a Ferihegy 1-es és 2-es terminálja közti legrövidebb utat gyalogosan, a kifutópályán keresztül jelöli ki. A legtöbb probléma az éjszakai útvonaltervezéssel van a hírportál szerint.

A program egyébként nem ismeri az angol kifejezéseket és a metróállomások neveit sem, alternatív utazási lehetőségként a vasút és a volánbusz is idegen számára. A megtervezett útvonalakba pedig logikai bukfencek: értelmetlen átszállások és felesleges várakozások csúszhatnak be.

A programot két hétig tesztelte a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE), akik szerint az egész honlap úgy 15 évvel le van maradva a nyugati városok hasonló portáljaihoz képest. A weboldalra eddig – az Index információi szerint – körülbelül 12 millió forintot fizetett ki a BKV annak a kft,-nek, amely a népszerű útvonalterv.hu oldalt működteti, és amely 50 millió forintot nyert az FKF Zrt.-től egy újabb útvonaltervező kiépítésére.

Ajánlott link:

Megsétáltat az új BKV útvonalkereső (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik