Belföld

Füllentett Horváth Csaba?

A Városkutatás Kft. soha nem javasolt a behajtási díjból finanszírozott díjmentes BKV-t.

A Városkutatás Kft. határozottan visszautasítja az MSZP főpolgármester-helyettesének állítását, amely szerint tanulmányában a cég javasolta a behajtási díjból finanszírozott díjmentes BKV-t. Horváth Csaba ezt a mai Népszabadságban állította.

A cég vezetője tudatta, hogy az elmúlt három évben két publikus, a Főváros honlapjáról letölthető tanulmányt készítettek a behajtási díjról, de szakmai anyagaik egyetlen mondat erejéig sem tartalmaznak sem javaslatot, sem utalást a tömegközlekedés ingyenessé tételére.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szintén közleményben tudatta, hogy Horváth Csaba számításai teljesen irrálisak. A civil egyesület szerint a főpolgármester-jelölt úgy hivatkozott a Városkutatás Kft. tanulmányára, hogy el se olvasta, hiszen az még hosszú távon is elveti a Horváth Csaba által a városhatárnál bevezetendő dugódíjat.

Mesterházy Attila, az MSZP-frakcióvezetője az InfoRádió-ban Horváth Csaba ötletéről azt mondta, az ingyenes tömegközlekedés 2013-tól történő bevezetése egy olyan javaslat, amiről érdemes tárgyalni, mert szerinte nem osztogatásról van szó, hanem súlyponteltolásról.

Mint írtuk, Horváth a mai Népszabadságban azt mondta, hogy egyeztetett az MSZP vezetőivel meglepő programjáról, amelyről szerinte komoly szakértő nem nyilatkozott kedvezőtlenül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik